Etikett-dags!

Hej
På lördag kommer Jimmy att finnas på plats i Hakarp mellan tiderna ovan för att hjälpa till att skriva ut etiketter till de som så önskar.
Vill du förbereda dig innan kan du skicka ett mail till honom på jimmy@upplevelsejakt.se så får du tips och instruktioner.

Slutspurt för årets nybörjarkurs

Nybörjarkurs i biodling går nu mot sitt slut. Den här gången handlade det om bihälsa och vi gjorde bland annat skakprov för att upptäcka eventuella varroakvalster. Vid kursavslutningen ska vi slunga honung och sedan kan de kursdeltagare som vill köpa en skaksvärm och äntligen komma igång med sin biodling.

Med vänlig hälsning, Joacim.

Nästa medlemsmöte har många bollar i luften.

Eftersom det är helgdag måndagen den 5 flyttas mötet till nästkommande vecka.

Under mötet kommer vi att färdigställa de utemöbler som Mikael Cederhag och Ina Nissen skänkt till föreningen.

Ulf som ansvarar för utemiljön har lagat den röjsåg som Lasse Bourelius skänkt och planerar för att byta dörr i slungboden. Sven Holmberg har skänkt en bredare dörr så nu ska det bli enklare att ta ut slungan när den behöver rengöras.

Jimmy har tagit fram förslag på etiketter till honungsburkar och köpt in en skrivare samt etikettmaterial till föreningen. Om du behöver hjälp med utskrift eller att göra etiketter med ditt namn på är det bara att kontakta någon i styrelsen.

Vi har tänkt hålla en drottningsodlingskurs under försommaren och kommer att skicka ut en anmälan i särskilt mail för att veta hur mycket material som måste köpas in.

Nybörjarkursen har bara precis kommit igång eftersom vi måste vara utomhus hela tiden.

Dörr och utemöbler!

Jag undrar om det är någon som har en begagnad ytterdörr stående som skulle kunna användas i vår slungbod. Den vi har är en smula otät men framförallt för smal för att man ska kunna få ut slungan vid rengöring.
Dessutom börjar våra utemöbler bli väldigt dåliga så finns det någon som vill bli av med sina gamla går det bra att ställa dem i Hakarp. Eller kontakta Ulf Ingstorp om hjälp med transport.

//Joacim Stolt

Slungning, kort möte och myrsyra.

Den 10 augusti kl 1800 blir det slungning på föreningen. Efter att vi är klara håller vi ett kort månadsmöte med fika.
Dessutom kommer myrsyra att delas ut – ta med egen burk.

Det är snart dags att ge vinterfoder och då kan nedanstående tabeller vara till hjälp.

Med vänlig hälsning,
Joacim