Medlemsmöte och drottningodlingsutbildning!

Tiden går fort nu på våren och även om vädret är onödigt kallt och blåsigt händer det mycket både i naturen och i våra bisamhällen.
Det är snart dags för nästa månadsmöte som blir den 3 maj kl 1830 – givetvis utomhus även denna gång, även om vaccinationerna nu är genomförda för några av er.
Vi behöver klippa lite buskar och rensa upp efter all blåst så ta gärna med handskar och busksax eller en lövräfsa kanske så gör vi det lite fint runt husen.

Det kommer att bli en drottningodlingsutbildning också i maj.
Den 19 maj kl 1800 kommer Erling och jag att hålla den men till skillnad från tidigare blir det inte någon träning i omlarvning utan endast förevisning och diskussioner.
Vi kommer att visa vilken utrustning man behöver och hur man planerar så att man är beredd på de olika momenten under drottningarnas tillväxtstadier.
Om du vill delta skall du senast 11/5 sätta in 100 kr på föreningens konto eller via Swish – respektive nummer hittar du på föreningsinformations-sidan.
Pengarna stärker föreningskassan och gör att vi bl.a. kan skaffa lite ny utrustning. Dock ingår det grillad korv och dricka i kursavgiften.
Allt sker givetvis coronaanpassat.