Honungsbedömning!

Hej!
Nu är det dags för 2022 års honungsbedömning! Även detta år finns möjlighet att kvala vidare till distriktsprovningen och kanske få sin honung utsedd till Blekinge Biodlardistrikts honung, något som Carina Persson från vår förening lyckades med förra året! Inlämning av honung kan göras till Joacim Stolt (070-890 01 12) eller lämnas i biodlarstugan i Hakarp senast 20/9.

-Utför bihusesyn och fyll i översta rutan på Honungsbedömningskort 2022 (s 20 i senaste Bitidningen alt på SBR:s hemsida).

-Honungen ska lämnas i genomsiktlig/transparent glas- eller plastburk (350, 500 eller 700 g). OBS! Utan etikett!

-Burken ska vara hel, ren och helt fylld till sin nettovikt (ungefär till nedersta gängan på burken). Kolla en extra gång att det inte finns några små, synliga partiklar i burken – som ni vet är vi noggranna och det är ju förargligt om honungen inte blir godkänd på grund av detta!

-Honungsburken ska alltså – förutom avsaknaden av etikett – presenteras så som den är vid försäljning till kund.

-Honungsburk och ifyllt Honungsbedömningskort 2022 lämnas in tillsammans till Joacim Stolt alternativt ställs i biodlarstugan i Hakarp senast 20/9.

Hör av er om ni har frågor! Samlad info om honungsbedömning finns på SBR:s hemsida:  https://www.biodlarna.se/honungsbedomningsreglemente-2-0/

Med vänliga hälsningar
/Cissela Olsson
Sekreterare, Bräkne Härads biodlarförening