Viktigt medlemsmöte

Hej alla biodlare.

Det är redan dags för nästa månadsmöte. Märkligt vad tiden går fort. Vi ses i ruskvädret på måndag 3 oktober kl 18:30. Några få punkter, men det är väldigt viktiga så jag uppmanar så många som möjligt att komma för info om uppföljningen av smittspridningen.

  1. Uppföljning av smittspridningsläget i Blekinge av amerikansk yngelröta. Gå gärna in på jordbrukets webbsida under måndagen (eller kanske redan i helgen) för att vara lite uppdaterade redan innan mötet. https://jordbruksverket.se/download/18.2b13da1b181d315884b9b22a/1663331545800/Beslut-andring-beslut-om-skydds-och-overvakningszoner-ay-tga.pdf  Lena Kransberg redogör för senaste utvecklingen.
  1. Förberedelser inför årsmötet bland annat kring hur vi får ihop styrelsen och det viktigaste av allt – blir det smörgåstårta även i år eller ska vi hitta på något nytt!
  1. Honungsbedömningen, se separat mail från Cissela och övriga i bedömningskommittén. Vi vill naturligtvis veta vilka de fyra bästa bidragen var och vad är hemligheten med de två vinnande bidragen som kommer att vara med i distriktsfinalen.  
  1. Sen blir det varvet runt och fika!

P.s  Ångaggregatet till vaxsmältaren har gått sönder, men jag har köpt en ny. Nu ska den bara kollas så den passar. Det är inte samma fabrikat som tidigare. Vill någon smälta vax i helgen så får ni höra av er. Annars fixar vi även till den på måndag.

Vi ses på måndag kväll.

Lasse Bourelius